vaistai.lt

Pirmą kartą Lietuvoje taikytas inovatyvus onkologinių ligų gydymo metodasKauno klinikose pirmą kartą Lietuvoje atlikta unikali procedūra – peptidų receptorių radionuklidinė terapija pacientui, kuriam diagnozuotas išplitęs neoperabilus neuroendokrininis navikas (NET) storojoje žarnoje. Ši nauja procedūra suteikia galimybę lengviau kontroliuoti klastingą ligą ir neleidžia jai progresuoti.

daugiau

Retą kraujo grupę turinčioms recipientėms persodinti inkstaiPaskutinis liepos savaitgalis transplantologams buvo darbingas – retą kraujo grupę turinčioms recipientėms persodinti inkstai. Įvertinus organų būklę nustatyta, kad transplantuoti tinka donoro inkstai ir ragenos. Vyras turėjo retą AB kraujo grupę. Per pastaruosius 2-ejus metus buvo registruotas tik vienas tokią kraujo grupę turintis donoras, jo inkstai transplantuoti tą pačią kraujo grupę turintiems žmonėms.

daugiau

Pirmą kartą Lietuvoje stipinkaulio korekcijai panaudota ypač moderni konstrukcija„Netaisyklingai po lūžio sugijęs stipinkaulis žmogui sukelia skausmą ir atima galimybę pilnai naudotis riešu, tad žymiai pablogėja gyvenimo kokybė. Laimė, savo pacientams galime pasiūlyti ne tik koreguojančias operacijas, bet nuo šiol – vieninteliai Lietuvoje siūlome ir moderniausią šiuo metu egzistuojančią plokštelę, kurios dėka operacija atliekama greičiau, tiksliau ir kokybiškiau“, – džiaugiasi gydytojas ortopedas traumatologas Simonas Sereika.

daugiau

Pirmą kartą Baltijos šalyse atlikta ypatinga kepenų kraujagyslių procedūraKauno klinikose pirmą kartą Baltijos šalyse atlikta unikali ir gyvybę gelbstinti procedūra – suformuotas kepenų vartų ir pasaito venos perkutaninis šuntas. Šios procedūros Kauno klinikų pacientei Vidai reikėjo po atliktos kepenų transplantacijos išsivysčius retai komplikacijai – kepenų vartų venos ir jos šakų ūmiai trombozei.


daugiau

Inkstų vėžys: daugiau galimybių gauti individualizuotą gydymąBirželio 18-ąją minima Pasaulinė inkstų vėžio diena, skirta atkreipti dėmesį į onkologinę ligą, kuri kasmet visame pasaulyje diagnozuojama net 400 tūkst. žmonių. Pasak Agnės Gaižauskienės, Inovatyvios farmacijos pramonės asociacijos direktorės, daugelį metų neturėjome efektyvių gydymo metodų, kurie padėtų inkstų vėžiu sunkiai sergantiems pacientams. Tačiau šiandien situacija yra kardinaliai pasikeitusi.


daugiau

Inovatyvus sprendimas grąžino judėjimą augiau nei dvidešimčiai jaunų žmoniųKai ligos simptomų varginamas pacientas priverstas sėstis į neįgaliojo vežimėlį ir po gydymo iš jo pakyla – laikoma didžiausia gydymo sėkme tiek pacientui, tiek ligą gydantiems medikams. Išsėtinės sklerozės diagnozę išgirdę pacientai labiausiai ir baiminasi to momento, kai nebegalės savimi pasirūpinti, kai bus priklausomi nuo kitų, kai negalia trukdys kasdieniam gyvenimui. Prieš penkerius metus įteisintas inovatyvus gydymo būdas – – jau pasitarnavo kelioms dešimtims išsėtinės sklerozės nuvargintiems pacientams, kuriems nebepadėjo gydymas vaistais.

daugiau

Varikocelė – liga, dramatiškai pabloginanti vyrų vaisingumąLietuvoje yra daugiau nei 50 tūkstančių porų, negalinčių susilaukti vaikų, ir šis skaičius kasmet didėja. Apie 30-40 proc. porų negali susilaukti vaikų dėl vyro vaisingumo sutrikimų. Daugybė tyrimų rodo, kad vyrų spermos kokybė išsivysčiusiose regionuose pastaruosius dešimtmečius sparčiai blogėja – per pastaruosius 40 metų vidutinis vyrų spermatozoidų kiekis sumažėjo dvigubai. Vienas iš dažniausių neigiamai spermatogenezę – vyriškųjų lytinių ląstelių susidarymą ir brendimą sėklidėje – veikiančių veiksnių yra varikocelė (kapšelio venų išsiplėtimas).

daugiau

Dantų implantavimas Klaipėdoje, kodėl būtent ten?Rinka siūlo daugybę pasirinkimų kur ir kokiu būdų tvarkytis savo šypseną. Tai kaip žmogui išsirinkti tai, kas tikrai pateisins jo lūkesčius. Dantų implantavimas Klaipėdoje suteikia galimybę puikiai šią procedūrą atlikti, kad vėliau netektų gailėtis dėl savo pasirinkimo. Jei nuspręsta dantis tvarkytis būtent šiame mieste tuomet kaip išsirinkti kliniką, kurioje bus atlikta ši procedūra. Labai dažnai ties čia ir suabejoja, kadangi pasirinkimas yra labai didelis, ir dažnai gali būti labai sunkus.

daugiau

Ar dantų protezavimo kaina turi įtakos rezultatui?Dantų protezavimo kaina kai kuriuos gali neraminti. Internete galima rasti apytikslias kainas, tačiau daugelis supranta, jog tikrąsias kainas galima sužinoti tik odontologijos centre. Daugelis supranta, jog kartais reikia mokėti brangiau tam, jog būtų galima gauti ne tik kokybišką aptarnavimą, bet ir gerą rezultatą. Dantų protezavimo kaina svyruojanti. Kaina priklauso ne tik nuo pasirinktų dantų protezų, bet ir kitų dalykų.

daugiau

Koks dantų implantavimas geriausias?Turbūt kiekvienas iš mūsų žino kiek verta yra šypsena. Taip pat kiekvienas žino, kaip ją tokią išlaikyti. Tačiau ką daryti tiems, kuriems jau per vėlu tvarkytis dantis. Apie priežastis, kodėl taip atsitinka kalbėti nelabai verta, nes daugelis iš mūsų žino pagrindines priežastis. Tačiau kaip pasielgti, kad būtų nebaisu šypsotis, ar kaip nejausti diskomforto valgant galima aptarti plačiau.

daugiau
121 - 130 iš 1158 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos